چگونگی پرداختن به امر نوررسانی در فضای داخلی، اثر روانی بسیاری بر دید و نگاه افراد در محیط دارد. ناگفته پیداست که نور کافی و متناسب، اثری جز تقویت روحیه ندارد و بر خلاف آن هم صادق است. شاید تجربه کرده باشید که نور ناکافی در یک محل چه اثر ناخوشایندی بر احساستان به هنگام استفاده از آن فضا می گذارد.

برای نمونه، اتاق های آفتابگیر که نور زیادی دارند فضایی خوشایند، گرم و شاد دارند که باعث ایجاد حالت و احساس دلپذیری در انسان می شوند.

روانشناسی نورپردازی

در حالی که اتاق هایی که نور غیر مستقیم دارند از فضایی خسته کننده، بی روح و سرد برخوردارند و در انسان ایجاد دلتنگی و افسردگی می کنند. در روزهای آفتابی که نور، سایه روشن ایجاد می کند افراد فعال و پر انرژی می شوند. بر عکس، در روزهای مه گرفته و ابری که هیچ سایه روشنی وجود ندارد فضا راکد، دلگیر و کسل کننده است. تفاوت این دو روز را می توان در چگونگی کیفیت نور دانست.

روان شناسان محیط نگر، طی پژوهشی تأثیر اتاق هایی را که افراد از آن استفاده می کردند از نظر نورپردازی مناسب فضای اتاق بررسی کرده و به نتیجه رسیده اند که اتاق های شلوغ، بی تناسب و نامرتب باعث تحریک بسیار زیاد افراد می شوند؛ در حالی که اتاق های متناسب و مرتب کمتر افراد را تحریک می کنند. در مورد انجام دادن کارها نیز به همین شکل عمل شد.

انجام دادن بعضی از کارها مثل خواندن کتابی پیچیده یا نوشتن یک متن علمی، جزو کارهای دشوار هستند، حال آنکه تکالیفی مثل پرداخت صورت حساب یا تمیز کردن منزل کارهایی ساده تر هستند. برای انجام دادن بهینه کارهای دشوار، فضاهایی مورد نیاز است که کمتر افراد را تحریک می کنند.

بنابراین فضاهای مرتب دارای نور کافی برای این گونه کارهای دشوار مناسب هستند. نورپردازی را می توان به عنوان عاملی محرک در کاهش و یا افزایش نیرو و ایجاد موقعیتی شایسته برای به انجام رساندن کارها به کار برد. در حقیقت نسبت و تناسب میان سه نوع نورپردازی - نورپردازی پس زمینه، نورپردازی محیط کار و نورپردازی اصلی - فضای کلی اتاق را تعیین می کند.

فضایی که قسمت عمده آن توسط نورپردازی دورنمای عقب روشن می شود معمولا نوری منتشر شده و تخت دارد و قسمت کوچکی که نور محوطه کار یا نورپردازی اصلی دکور را شامل می شود معمولا دارای سایه روشن اندک و در محوطه ای عموما خنثی است. چنین محیط هایی برای کارهای بصری مانده مطالعه و کار مناسب است. اما نوری که زیاد از حد منتشر شده باشد، محیطی کسل کننده و بدون سایه و تضاد ایجاد می کند که باعث برانگیخته شدن واکنشی مشابه روزهای ابری در انسان می شود.

فضایی که توسط اندکی نور منتشر و مقدار بیشتری نور متمرکز روشن می شود، محیطی است پرتضاد که نور و سایه ای پررنگ دارد. این نوع نورپردازی تحریکات را افزایش می دهد و حالات خاصی را بر می انگیزد.

نورپردازی خوب نیازهای انسان را برآورده می کند

اتاقی که به این روش نوررسانی شده است روی افراد ساکن در اتاق تأثیر منفی می گذارد. کنتراست یا سایه روشن، از راه جلب توجهات و نظرها به سوی خود، باعث جهت دهی بصری و تمرکز بیشتر می شود. در مجموع، افراد برای انجام دادن کارهای مشکل و پیچیده احتیاج به فضایی کم محرک دارند تا احساس راحتی کنند. محیط های نورانی و پر محرک به منظور انجام دادن فعالیت های معمولی روزمره مناسب اند، زیرا درجه تضاد بالا حس همکاری و شادی را در انسان به وجود می آورد.

نورپردازی خوب نیازهای انسان را برآورده می کند، خاطر او را آسوده می سازد، و احساس آسایش و امنیت ایجاد می کند. همچنین با پس زمینه فضا تناسب می یابد، و به بافت، رنگ و شکل (فرم) اسباب و لوازم اتاق جلوه ای زیبا می دهد. بر خلاف این حالت، نورپردازی ناصحیح است، که در فرد حسی آزاردهنده ایجاد می کند.

نورپردازی نامناسب می تواند محل را آکنده از جوی ناراحت کند یا ساکنان آن محل را عصبی، نگران و مضطرب سازد؛ فرد مدام این حس را با خود دارد که گویی عاملی در میانه، درست و به قاعده نیست. حتی ممکن است نور کم و حساب نشده موجب سردرد، خستگی چشم، اضطراب یا حتی تصادم به دلیل دید کم شود.

دوره طراحی روشنایی و نورپردازی در گرگان

مدرسه معماری داخلی آرت کانر برگزارکننده دوره های معماری داخلی و دکوراسیون در گرایش ها و شاخه های مختلف می باشد. این موسسه تلاش دارد که جامعترین آموزش ها را به صورت کاربردی و مفید به دانشجویان خود بیاموزد که آنها بتوانند به راحتی در گروه های طراحی شرکت ها و تولیدی های مختلف استخدام و فعالیت کنند.

دوره جامع نورپردازی تخصصی

یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد به چشم می خورد گرایش طراحی نور، نورپردازی و چراغ روشنایی است.مدرسه معماری داخلی آرت کانر با برگزاری دوره روشنایی و نورپردازی اماکن به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند، پس از پایان دوره، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند.

دوره روشنایی و نورپردازی اماکن

با توجه به اینکه بازار معماری ایران با کمبود متخصص در حوزه معماری نور مواجه است.
گذراندن دوره روشنایی و نورپردازی اماکن باعث می شود تا افراد علاقمند به این حوزه به اشراف و تسلط کافی در این زمینه دست یابند و انواع راه حل و تکنیک های نورپردازی با توجه به کاربری و نوع معماری هر فضا را بشناسند . مطالب مربوط به روشنایی و نورپردازی در این کلاس ها عمدتا مبتنی بر مبانی نظری معماری می باشد .در این دوره ها تاکید بر آموزش تکنیکهای عملی نورپردازی برای سبک های مختلف معماری است.
ما با برگزاری گارگاه های آموزشی حضوری یا آنلاین و محصولات آموزشی به شما کمک میکنیم تا در حوزه تخصصی خود بی رقیب باشید.

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها